Joulupostin Alakylän sivukonttori avataan

Kauhavan alakyläläisten jouluvalot syttyvät joulukuun ensimmäisenä päivänä ja samalla Alakylä julistautuu Joulukyläksi. Joulutunnelmaa on tarjolla Vanhan Lapuantien varrella olevalla Kohtamäen tilalla, jossa järjestetään järjestyksessään kolmas koko perheen Jouluvaellus. Jouluvaelluksella (1,2 km) on useita toiminnallisia rastipisteitä: traktoritonttuja, joulupukin rekikoiria, askartelutonttuja ja unohtaa ei sovi myöskään joulupukin Jäkälä-poroa, joka kuuman kesän seurauksena pudotti sarvensa. Joulupukki toivoo runsaasti lapsivieraita tapahtumaan ruokkimaan poroa sen suurella herkulla, jäkälällä. Postitontuille on merkattu työvuoro Joulupostin Alakylän sivukonttorille kolmesta seitsemään. Sillä aikavälillä toimitetut joulupukinkirjeet lähtevät Rintanenästä porokyydillä kohti Korvatunturia.

Jouluvaellusreitin varrella ovat tiedustelutontut valppaana kyselemässä vuoden urotekoja ja tietenkin kansan kiltteyttä. Tarkkailijatonttu seurailee polulla liikkuvaa joulumielistä väkeä ja askartelutontut haastavat tekemään jouluun kuuluvia koristeita. Joulutunnelmaa tapahtumaan tuo Pernaan kyläkoululaisten tekemät hienot esitykset, joista Joulukuvaelma esitetään perinteisesti Rintanenän laavulla. Laavulla on myös mahdollista osallistua Kauneimpien joululaulujen laulamiseen ja nauttia nuotion lämmöstä ja valosta. Pimeän aikaan reitille kannattaa varustautua taskulampulla tai otsavalolla ja jalkineena kumpparit ovat suositeltavat. Tapahtumapaikalle on linja-autokuljetus Pernaan koulun pihasta. Tervetuloa ihailemaan Alakylän jouluvaloja ja kilauttamaan joulukelloa jouluajan alkamisen merkiksi!

Joulupukki on viime vuonna saanut palautetta vääriin osoitteisiin toimitetuista lahjoista. Virheen välttämiseksi Korvatunturin osoiterekisteri tarkistetaankin postitonttujen toimesta Joulupostin Alakylän sivukonttorilla. Tule tarkistamaan omasi! Kuva: Antti Järvinen