Joulupostin Alakylän sivukonttori avataan20.11.2018

Kauhavan alakyläläisten jouluvalot syttyvät joulukuun ensimmäisenä päivänä ja samalla Alakylä julistautuu Joulukyläksi. Joulutunnelmaa on tarjolla Vanhan Lapuantien varrella olevalla Kohtamäen tilalla, jossa järjestetään järjestyksessään kolmas koko perheen Jouluvaellus. Jouluvaelluksella (1,2 km) on useita toiminnallisia rastipisteitä: traktoritonttuja, joulupukin rekikoiria, askartelutonttuja ja unohtaa ei sovi myöskään joulupukin Jäkälä-poroa, joka kuuman kesän seurauksena pudotti sarvensa. Joulupukki toivoo runsaasti lapsivieraita tapahtumaan ruokkimaan poroa sen suurella herkulla, jäkälällä. Postitontuille on merkattu työvuoro Joulupostin Alakylän sivukonttorille kolmesta seitsemään. Sillä aikavälillä toimitetut joulupukinkirjeet lähtevät Rintanenästä porokyydillä kohti Korvatunturia.

Jouluvaellusreitin varrella ovat tiedustelutontut valppaana kyselemässä vuoden urotekoja ja tietenkin kansan kiltteyttä. Tarkkailijatonttu seurailee polulla liikkuvaa joulumielistä väkeä ja askartelutontut haastavat tekemään jouluun kuuluvia koristeita. Joulutunnelmaa tapahtumaan tuo Pernaan kyläkoululaisten tekemät hienot esitykset, joista Joulukuvaelma esitetään perinteisesti Rintanenän laavulla. Laavulla on myös mahdollista osallistua Kauneimpien joululaulujen laulamiseen ja nauttia nuotion lämmöstä ja valosta. Pimeän aikaan reitille kannattaa varustautua taskulampulla tai otsavalolla ja jalkineena kumpparit ovat suositeltavat. Tapahtumapaikalle on linja-autokuljetus Pernaan koulun pihasta. Tervetuloa ihailemaan Alakylän jouluvaloja ja kilauttamaan joulukelloa jouluajan alkamisen merkiksi!

Joulupukki on viime vuonna saanut palautetta vääriin osoitteisiin toimitetuista lahjoista. Virheen välttämiseksi Korvatunturin osoiterekisteri tarkistetaankin postitonttujen toimesta Joulupostin Alakylän sivukonttorilla. Tule tarkistamaan omasi! Kuva: Antti Järvinen

Liikuntaa Kyläareenalla15.11.2018

KYLÄYHDISTYKSEN JÄRJESTÄMÄÄ TOIMINTAA KYLÄAREENALLA

Jos haluat osallistua vain kerran, se onnistuu: 5 eur/krt.

ti klo 19-21 Huru-ukko jumppa: jumppaa ja lentopalloa. 30€/hlö/syyslukukausi. Yht. hlöt Tapio ja Mauri Pihlajamäki

to klo 16.15-17.15 Hirvenmetsästys/Lasten liike: leikkimielistä pelailua alakoululaisille tytöille ja pojille. 30€/hlö/syyslukukausi, sisarale 5 eur. Yht.hlöt: Johannes ja Sini Sippola

to klo 19-21 Sähly. 30€/syyslukukausi. Yht.hlö: Pasi Ojanperä

su klo 10-12 Perheliikunta. Käytössä Kyläareenan kaikki välineet. Lapsen mukaan aikuinen liikkumaan. 30€/perhe/syyslukukausi. Yht.hlö: Marita Ojanperä.

LA 1.12. klo 15-19 jouluvaellus27.09.2016

JOULUVAELLUS

RINTANENÄN MAASTOSSA

LA 1.12. KLO 15-19.

Rintanenän maastossa on jouluvaellus (1,2 km) viime vuotiseen tapaan. Reitin varrella on joulurasteja: jouluposti-, heijastin-, tiedustelutontun-, Rintanenän laavun jouluseimi-, tarkkailijatontunrasti jne. Tulossa on myös Pernaan koulun ohjelmaa.

Tavoite on saada lapsiperheitä ja joulumielisiä liikenteeseen taskulamppujen kera reippailemaan rataa läpi.

Tapahtumaan tarvitaan talkooväkeä loppuviikosta laittamaan rasteja kuntoon: to 29.11. illalla järjestämään mm. heijastinrasti, pe 30.11. illalla Tonttulan kahvio, telttojen pystytystä, ym ja la 1.12. aamulla alk. klo 9 kynttilöiden (=250 kpl) sytytys ja paikalle vienti reitin varrelle (6-7 metrin välein). Kökkäväkeä tarvitaan pysäköinnin järjestämiseen, joulupuuron myyntiin, Rintanenän laavun seimirastille, ongintapisteeseen, joulupostin Alakylän sivukonttoriin, lipunmyyntiin ja myös tontun rooleja löytyy halukkaille;)

Teitä jokaista tarvitaan taas: Ilmoittaudu klo 16 jälkeen oman kylän joulutempauksen tekijäksi Ojanperän Maritalle 25.11. menn. puh. 040 745 4069

(Tapahtuman tuotto käytetään Kyläareenan remonttikuluihin.)

Tervetuloa! Tapahtumaan tarvitaan lyhtyjä lainalle. Tuo niitä mukanasi!

 

***********Katso ohjelma täältä ***************

 

 

Pernaan Bulevardi rakentuu pikkuhiljaa04.10.2015

Kyläyhdistyksen aloitteesta Pernaantien ja Hemmingintien välisen alikulun ympäristöä laitetaan kuntoon. Kaupunginpuutarhuri Sari Isoniemen käsialaa on puutarhasuunnitelma, ELY:ltä on saatu lupa alueen käyttöön ja kaupunki toteuttaa puutarhasuunnitelman syksyn mittaan. Kyläyhdistys osallistuu viihtyisyyden lisäämiseen, kunhan saadaan ensin istutukset paikalleen.

Aikuisväen pikkujoulu Pelipaikassa 30.10.04.10.2015

Kyläyhdistyksen järjestämä aikuisen väen
PIKKUJOULU PE 30.10. PELIPAIKASSA (os. Pernaantie 8)

Iltaa vietetään omakustanteisen ruokailun, alakyläläisen ohjelman ja kylän väen kokoontumisen merkeissä klo 18.30 alkaen.
Ilmoittautuminen pe 16.10. mennessä Mariannelle 050 3691842 tai marianne.sippola@gmail.com

Syysvaellus Rintanenän laavulle 25.10.04.10.2015

Kellojen siirtyessä talviaikaan ylimääräisen tunnin voi käyttää liikuntaan. Ky-läyhdistys järjestää kaupungin ja Kirkonkylän apteekin kanssa yhdessä
Lisäaikaa liikunnalle tapahtuman su 25.10. klo 13-15.

Tervetuloa laavulle vaahto-karkeille, makkaralle ja mehulle!

Laavulla käyneiden kesken arvontaa!

Perheliikuntaa sunnuntaisin klo 12-1404.10.2015

Sunnuntaisin liikuntasalissa klo 12-14 PERHELIIKUNTAA. Käytössä salin kaikki välineet, voidaan myös leikkiä/pelata ulkona, retkeillä… perheiden toi-veiden ja lasten iän/taitojen mukaan.

Jos vanhempi ei ehdi mukaan, myös mummut, paapat, kummit jne. ovat lasten kanssa tervetulleita. Voit käydä kerran tai vaikka joka sunnuntai, miten kulloinkin onnistuu.

Lisätietoja Ojan-perän Maritalta 040 745 4069 tai maritaoo@netikka.fi.

Lokakuun pyöräilykampanja: Saarimaan lenkki04.10.2015

Kyläyhdistys haastaa koko Alakylän väen kasvattamaan kuntoaan reippaillen!

Liikutaan pyöräillen, lenkkeillen tai kävellen lokakuun ajan Saarimaanlenkin maastoissa.

Suoritus kirjataan joko Saarimaan näkötornin huipulla postilaatikossa olevaan vihkoon tai portaiden alaosassa muovipussista löytyvään vihkoon. Jokaisesta suorituksesta saa arvontalipukkeen ja arvonta suoritetaan kyläyhdistyksen pikkujoulussa pe 30.10.

 

 

 

 

Pernaan koulullakin pääsee nyt luistelemaan26.12.2014

Kylänmiehet ja -naiset olivat taas reippaina, kun uusi kaukalo pystytettiin
ennätysnopeasti luisteluintoisten iloksi Pernaan koulun pihamaalle.

mehumaistuu

Pakkaskeleillä tarkenee hyvin
luistella, kun on omat lämpöiset
mehut termarissa mukana.

Ja kyllä kiiltää… ainakin kaukalon laidat, josta voit ihailla sulavaa luisteluasi.
Nyt vain kaikki kaivamaan kaapista luistimet ja jäälle liikkumaan – kinkkuja sulattelemaan.

POHJAPADON ESIKATSELMUS 15.12. klo 18 Pernaan koululla10.12.2014

Kauhavanjoen ja sen ympäristön kunnostaminen -esiselvityshankkeessa on laadittu suunnitelma pohjapadosta Pernaan alueelle Pitkäniemen kohtaan. Suunnitelma on teetetty Lapuan aluetekniikalla ja nyt se on valmistumassa.

KUTSUMME kaikkia asiasta kiinnostuneita kuulemaan suunnitelmasta ja kyselemään asiasta suoraan suunnittelijalta.

Kaikille avoin tilaisuus järjestetään Pernaan koululla
maanantaina 15.12.2014 klo 18.

KAHVITARJOILU

Tarjolla on tietoa mm.

  • vedenpinnan korkeudesta Pitkäniemi – Valtatie 19 -välillä tulvien aikana
  • padon vaikutuksesta Poomin pumppaamoon
  • vedenpinnan korkeudesta joessa
  • suunnitellun padon sijainnista
  • kustannuksista jne.

TERVETULOA!