Alakylän Kyläyhdistys

Alakylä on mukana kolmen kylän kierroksella:

Euroopan kulttuuriympäristöpäivän merkeissä sunnuntaina 11. syykuuta kello 12-15 järjestetään Kolmen kylän kestävä kierros. Katso tapahtuman tarkemmat tiedot Facebookista: Klikkaa tästä facebook-tapahtumasivulle
Tapahtumapäivänä 11.9. Kotiseututalo Keskikankaalla, Kleemolan kylätalolla ja Alakylän kyläareenalla järjestetään monenlaista tapahtumaa. Samalla on nähtävillä kolmen kylän yhteistyönä toteutetut lintuveistokset, osa jo sijoitettuna pysyvästi paikoilleen.
Alakylän kyläareenalla on muun muassa biohiiletysnäytös, kasvivärjäystä ja ilmastopolku. Voit myös tutustua lammashakaan jokirannan perinnepiotoopissa.
Tapahtumapäivän aikana on avoimet ovet useassa kohteessa. Menneen ajan asumiseen ja työkaluihin pääset tutustumaan Ristaniemen kotimuseossa (Vanha Lapuantie 57) sekä Sippolan mäellä Kohtamäen tilalla (Sippolantie 54) vanhan sepän pajaan, jossa on muun muassa kunnostetut palkeet. Paja löytyy menemällä koivukujaa ylös vasemmalle.
Luomukarjatila Anne ja Pojat, (Kalliokoskentie 196), voit tutustua kyyttöihin ja hevosiin sekä tehdä ostoksia tilapuodista.
Kleemolassa avoimet ovet ovat Jaakko Mäkisen Peltomarketissa (Kleimolantie 61).
Jokaisella kylätalolla saat tietoa outdooractive-sovelluksen käytöstä. Jokaisella kylätaloilla on myös kahvio sekä arvontaa. Varaa siis käteistä mukaan!
Yhteistyössä kyläyhdistysten kanssa päivän tapahtumatarjonnasta vastaavat Aisaparin Kylille-hanke ja Härmänmaan 4H-yhdistyksen Juurille-hanke.
Päivän aikana voit kiertää kylissä katsomassa lintuveistoksia samalla kun osallistut monipuoliseen tapahtumatarjontaan. Kannattaa osallistua myös arpajaisiin, joiden tuotto käytetään yhteisötaideteosten hyväksi.
Arpajaiset pidetään kaikilla kolmella kylätalolla ja jokainen arpa voittaa. Palkintoja ovat järjestäjäyhteisöjen lisäksi lahjoittaneet muun muassa Härmän kylpylä, Kaskea Oy, Peltomarket ja Järvilakeuden kansalaisopisto.